BRANDPORTE

Kontakt os

BRANDPORTE

Hvorfor er brandporte vigtige?

Ild og røg fra brande er ødelæggende, men med den korrekte adskillelse af sektioner i din virksomhed, kan du mindske skaderne og dermed opnå maksimal sikkerhed for dine værdier. Kravene til brandportes sikkerhed skærpes hele tiden, men hos Tektra kender vi leverandørerne og er på forkant med de officielle krav.

Skulle uheldet være ude, er det vigtigt at kunne adskille dele af virksomheden fra brændende enheder. Brandporte giver den bedste sikkerhed mod spredning af ild.

Virksomheder er forskellige og kan have forskellige behov for brandsikring. Vores brandklassificerede porte og døre kan bruges til forskellige industrielle- og detailprojekter.

En brandport eller branddør virker naturligvis kun, hvis den er lukket helt til i tilfælde af brand. Branddøre kan tilsluttes et ABDL-system. Dette er et eksternt sikkerhedssystem, der automatisk advarer dig ved at aktiverer en røg- eller brandalarm og samtidig lukker brandportene. Når brandporten lukkes i tilfælde af alarm, lukker lamellerne automatisk helt tæt for at give maksimal beskyttelse.

 

Hvordan ved man om en port er brandsikker?

Det er fornuftigt at forsikre sig mod det værst tænkelige og dermed beskytte sin bygning og værdier. Overtager du en ny bygning er det fornuftigt at vide, om der er brandporte og -døre de korrekte steder.

Det er en fordel at være i stand til at kunne se om en dør er brandsikker eller ej. For at identificere en brandklassificeret dør skal du kunne finde et klistermærke fra et godkendt testbureau på den pågældende dør. Et klistermærke med brandklassifikation er ofte placeret på hængselsiden af ​​en branddør, men kan også være placeret i toppen eller bunden af døren. Disse etiketter kan være malet over, så sørg for at tjekke efter hævede overflader.

Sådan en gennemgang er vigtigt for at kunne sikre sig, at en bygning lever op til de krav der findes til brandsikkerhed. Det gør også, at du kan vide med sikkerhed, om en ændring af en dør ophæver bygningens sikkerhed. For eksempel, hvis en brandklassificeret dør skiftes ud med ikke-brandklassificeret dør, mister den sin brandklassificering.

 

Brandklassificering

Brandporte er produceret til at kunne modstå brand i en vis tid. Minimumstandarden er 60 minutter, men Tektra tilbyder også porte, som er brandklassificeret til 4 timer. Det betyder, at porten kan modstå påvirkning af brand, varme og røg i 240 minutter, inden branden slipper igennem.

Hav med i overvejelserne, hvilke der er den rette brandsikring mellem hver sektion i virksomheden og om der er behov for skærpede krav til brandsektionering. Det kan være, at står brandbart materiale i en del af bygningen tæt på brandfarlige kemikalier.

Design af brandport

Brandporte behøver ikke at være kedelige blanke og grå porte. Tektra kan skaffe porte, som passer til det udtryk, størrelse og formål, som du og din virksomhed har brug for. Brandporte kan leveres i forskellige slags stål. Fx har vi muligheden for at levere porten i et mat look.

Du behøver ikke at gå på kompromis med design for at få en port, som er brandsikker. TEKTRAs brandporte kommer i mange varianter og er altid tilpasset dit specifikke behov. Vi har de traditionelle porte som åbnes enten til siden eller lodret op ad. Vi har også løsningen til smalle rum med lavt loft, hvor man kan vælge teleskopporte. Alle portene kan udføres med gangdør til brug som nødudgang.

Vores rullende stålporte opfylder de mest krævende brandsikkerhedsstandarder, usædvanlige åbningsstørrelser og kræsne æstetiske krav. Branddøre i galvaniseret stål er ideelle til steder, hvor krav til sikkerhed er lige så vigtig som krav til stil. Vores brandporte bliver typiske anvendt på fabrikker, lagerhaller, skoler, hospitaler og butikker.

 

Brandporte på mål

Branddøre og brandporte producers altid efter dine mål og specifikationer, så døråbningen er lukket sikkert til efter gældende sikkerhedsregler. Vi leverer kun porte, som overholder alle gældende bestemmelser og certificeringer. Du kan vide dig helt sikker, at alle krav i gældende lovgivningen er overholdt med brandporte fra Tektra.

For at øge sikkerheden ved brand, kan du tilføje ekstra funktioner som ekstra tykke lister, horn og stropelys. Alle disse funktioner forbedrer porten og gør den mere sikker i tilfælde af brand. Det vigtige for dig er at regler overholdes. Disse funktioner kan også monteres som ekstra udstyr på en allerede eksisterende port.

 

Service, vedligehold, eftersyn

Jævnlig vedligeholdelse af din port kan sikre at den fungerer optimalt i længere tid. Hos Tektra har vi landsdækkende service af højtuddannede teknikere og montører, som kan rykke ud på alle tider af døgnet.

Det er lovpligtigt at have et årligt eftersyn af en brandport. Vores teknikere sætter et mærkat på din port efter hvert eftersyn, så brandmyndighederne kan se, at din brandport er efterset og virker.

Vi eftermonterer gerne ekstra udstyr som f.eks. sensorer eller yderligere brandsikringsudstyr.

Derfor skal du vælge en brandport fra Tektra

Der er mange gode grunde til at vælge en port fra Tektra, men vi vil dog gerne fremhæve nogle af fordele. 

Du kan altid komme i kontakt med os og vi kommer gerne ud til en snak om dine behov og giver dig en grundig rådgivning, så du kan træffe et solidt valg. Vi har Danmarks bedste porte med højeste sikkerhed. Vi leverer og monterer hurtigt i hele landet. Naturligvis står vores hold af dygtige teknikere klar til at hjælpe dig, hvis du skulle få brug for service.

BRANDSKYDEPORTE

TEKTRA brandskydeporte kan monteres som enkel- eller to-fløjet skydeport eller teleskopport afhængigt af pladsforhold og ønske.

TEKTRA brandskydeporte består af et eller flere stålpaneler fremstillet som 1150 mm brede sandwichpaneler isoleret med stenuld og lakeret i en grå/hvid farve (0,6 / 0,8 mm). Sidekarme er standard af aluzink. Portene kan produceres til installation på både selvbærende og ikke-selvbærende konstruktion. Kontakt os for andre muligheder for farve eller rustfri udførsel her.

Brandskydeportene ophænges i køreskinne på integrerede kørehjul, og evt. køreskinneafdækning kan tilkøbes (udføres galvaniseret).

Panelerne er samlet med et U-formet galvaniseret stålprofil, og ligeledes er labyrinterne galvaniserede.

TEKTRA brandskydeporte kan leveres manuelle eller med komplet automatik. For korrekt betjening i automatisk tilstand indebærer brandskydeporten:

 

  • Elektrisk motor
  • Elektrisk kontrolpanel
  • Impulsgiver for åbning og lukning
  • Sikkerhedsfotocelle
  • Nødstrømsforsyning (valgfrit for døre med automatisk funktion)

TEKTRA brandskydeporte leveres som udgangspunkt i EI260, men ved forespørgsel kan nedenstående brandklasser også tilbydes:

Tabel for brandklasse     

Modstand i min. EI2

60

90

120

180

240

Der er selvfølgelig mulighed at få monteret en gangdør i porte højere end 2150 mm. Døre er standard udført i RAL 9010 hvid og udstyret med dørpumpe og standardgreb. Kontakt os for andre muligheder her.

VERTIKALBRANDPORTE

TEKTRA vertikalbrandporte er ideelle, når der ingen eller meget ringe sideplads er, og en traditionel skydebrandport ikke kan monteres.

TEKTRA vertikalbrandporte består af en eller flere sandwichpaneler af forlakeret stål (0,6 / 0,8 mm) og kan leveres som enkelfløjsport eller teleskopport, afhængigt af pladsforholdene og ønske.

TEKTRA vertikalbrandporte kan leveres manuelle eller med komplet automatik. For korrekt betjening i automatisk tilstand indebærer vertikalbrandporten:

  • Elektrisk motor
  • Elektrisk kontrolpanel
  • Impulsgiver for åbning og lukning
  • Sikkerhedsfotocelle
  • Nødstrømsforsyning (valgfrit for døre med automatisk funktion)

TEKTRA vertikalbrandporte leveres som udgangspunkt i EI260, men ved forespørgsel kan nedenstående brandklasser tilbydes:

Tabel for brandklasse     

Modstand i min. EI2

60

90

120

180

240

Der er selvfølgelig mulighed at få monteret en gangdør i porte højere end 2150 mm. Døre er standardudført i RAL 9010 hvid og udstyret med dørpumpe og standardgreb. Kontakt os for andre muligheder her.

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for et tilbud eller rådgivning om brandporte, kan vi altid kontaktes direkte på [email protected] eller via telefon 87388888. Vores sælgere er klar til at hjælpe dig, når du har brug for det.

Kontakt os

BRANDPORTE